Kies je voor een bh met of zonder beugel?

Iedere vrouw heeft er baat bij om een goede en vooral ondersteunende BH te dragen. Er zijn verschillende soorten BH’s te verkrijgen. Een BH met beugel en een BH zonder beugel. Wij hebben beide voor je naast elkaar gezet, misschien weet je dan na het lezen van deze blog welke BH het meest bij jou past.

Een BH met beugel

De beugels in deze BH hebben als functie de borsten te ondersteunen. Hierdoor zal een BH zeer waarschijnlijk comfortabeler zitten en aanvoelen. Door deze ondersteuning worden de borsten ook meer gevormd, of ze krijgen een lift en ze zorgen dat ze mooi van elkaar af blijven staan. Een BH met beugel is niet voorgevormd. Hoerdoor bieden de beugels meer ondersteuning.

Een BH zonder beugels

Veel mensen vinden het dragen van een BH met beugels niet prettig. Een BH zonder beugels kan ook meer dan genoeg ondersteuning geven aan de borsten. Hierbij zou een cup uit meerdere delen moeten bestaan. Hoe meer delen, hoe meer stevigheid en ondersteuning een BH kan bieden. Door die verschillende delen zit er minder rek in de stof en biedt het meer stevigheid. Bij het dragen van een BH zonder beugel worden de borsten niet uit elkaar gehaald, maar worden ze juist meer bij elkaar gedrukt. Als je kiest voor comfort dan is een BH zonder beugel de keuze die je zou moeten maken. Een BH moet wel een perfecte pasvorm hebben, anders biedt het niet de steun die je borsten nodig zullen hebben.

Verschillende soorten BH’s

Beide soorten met of zonder beugel zijn weer onder te verdelen in verschillende soorten bh’s. Dan kan je denken aan de volgende soorten:

  • De Bralette
  • De Hartvorm BH
  • De Full – cup BH
  • De push – up BH
  • De minimizer BH
  • De voorgevormde BH
  • De voedings BH
  • De Sport BH

Een BH kopen is dan ook niet iets dat je even kan doen. Het is aan te raden je goed voor te lichten over welk soort BH het best bij jou en je borsten zou passen. Daarmee weet je zeker dat je een BH koopt die helemaal goed zit en bij je past.