Wat je absoluut wel en niet kan doen met je bh!

Iedere vrouw draagt wel een bh. Het is van belang dat een bh de juiste verzorging krijgt. We hebben alles voor je op een rijtje gezet wat je wel en niet moet doen met het verzorgen van je bh.

De juiste zorg van je bh

Het is belangrijk dat je bh de juiste zorg krijgt. We hebben de belangrijke punten voor je op een rijtje gezet.

Was je bh op de hand 

Je kunt je bh wassen op de hand. Als je de bh wast op de hand moet je wel je gootsteen vullen met lauw warm water. Vergeet hierbij niet een klein beetje reinigingsmiddel toe te voegen. Je kunt er bijvoorbeeld handwasmiddel of neutraal wasmiddel in doen. Het wordt afgeraden om Woolite te gebruiken. Er kunnen poriën van de stof verstopt komen te zitten. Daarnaast wordt het gebruik van shampoo en wasverzachter ook afgeraden. Het wordt aangeraden om de bh’s op de hand te wassen.

Was je bh in de wasmachine met een speciaal lingeriewaszakje

Gebruik je een wasmachine om je bh te wassen? Dan is het verstandig om de zachte cyclus te gebruiken. Het wordt aangeraden om de bh op een lage temperatuut te wassen en om de bh in een lingeriewaszakje te doen. Zo zul je de bh beschermen. Doe niet te veel bh’s tegelijk in de wasmachine. De haakjes aan je bh moet je nooit los laten. Als je de haakjes los laat dan kunnen dit klitten of scheuren in het kant veroorzaken.

Het drogen van de bh

Als de bh is uitgewassen, moet je de bh niet uren laten weken. Het kan voorkomen dat de beugel van de bh gaat roesten en de vezels daardoor kapot gaan. Je moet een bh ook nooit draaien of uitwringen. Je kunt wel het ergste water er voorzichtig uit knijpen. Wees hier wel voorzichtig mee. Heb je een witte bh gebruik dan een schepje natrium biocarbonaat toe om de bh langer wit te houden.

Doe je bh nooit in de droger

Een bh mag nooit in de droger. De cup-maat kan vervormen door de vele draaibewegingen en de hitte. Een droger zorgt er ook voor dat een bh hun elasticiteit verliest of dat het elastiek uit de stof komt zetten. Laat een bh aan de openlucht drogen. Gebruik een kledinghanger met een broeklat om je bh overheen te hangen. Zo zal het middenstuk van de bh leunen op de lat en zal er niks uit z’n verband getrokken worden.

Hoe berg ik mijn bh op?

Je moet je ene cup nooit in de andere stoppen. Als je dat wel doet zal de vorm zich vernietigen. De randjes van de cups zullen hierdoor ook hobbelig gaan worden en het zal de levensduur van de bh verkorten.

De belangrijkste punten op een rij

  • Gebruik niet te veel wasmiddel, maar gebruik een mild wasmiddel
  • Gebruik geen wasverzachter, shampoo of andere reinigingsmiddelen
  • Laat je bh niet te lang weken, maar laat het aan de lucht drogen