4 tips om het juiste ondergoed te kiezen

Meestal denk je niet echt na bij het aantrekken van een schone onderbroek in de ochtend. Je pakt maar gewoon wat. Je ondergoed draag je toch onder je kleding en is niet zichtbaar. Toch kun je je maar beter aan deze tips houden bij het uitzoeken van je ondergoed. Waar moet je op letten?

Ondergoed in de juiste maat

Lingerie kan nog zo ontzettend mooi zijn, maar te klein is een no go. Misschien vind jij het niet erg als het wat strakker om de billen zit, maar draag het niet onder een strakke broek of jurkje. De aftekeningen op je billen zijn dan zichtbaar. Goed passende lingerie maakt je figuur mooier. Ook zit goed passende lingerie natuurlijk veel lekkerder.

Kies de juiste slip

Misschien draag jij normaal altijd alleen maar strings en wil je niet anders. Toch is het beter om je ondergoed aan te passen aan je kleding. Bij aansluitende kleding zijn je rondingen duidelijker zichtbaar. Als je dan een string aan hebt lijkt het alsof je helemaal geen slip draagt. Onder aansluitende kleding kun je beter een bikinislip of boxershort dragen. Iedere outfit vraagt om een ander soort ondergoed.

Kies de juiste kleur

Bij lingerie is niet alleen de vorm belangrijk, maar ook de kleur. Het is niet verstandig om fel gekleurde lingerie onder een witte broek te dragen. Kies bij een witte broek voor huidkleurige of rode lingerie. Ook bij een donkere broek moet je op de kleuren letten. Als de broek van een dunne stof is kan zelfs witte of lichtgekleurde lingerie doorschijnen. Pak niet zomaar wat uit de last, maar kies bewust de kleur. 

Katoenen ondergoed

Kies voor katoenen ondergoed. Zeker in de zomermaanden. Synthetische stofjes zijn misschien goedkoper, maar niet goed voor de huid. Je huid kan dan niet ademen. Je krijgt dan een ophoping van warmte en dat leidt tot veel zweten. Zweet bij je billen zorgt weer voor veel jeuk en huiduitslag. Je kunt dus beter maar iets meer betalen voor ondergoed van katoen.