Waarom zoveel lingerie in het rood en zwart is

Lingerie maakt de outfit af voor veel vrouwen, ondanks dat het niet gezien wordt onder de kleding. Door een mooi en sexy setje te dragen voel je je vaak zelfverzekerder. De meest voorkomende kleuren zijn zwarte en rode lingerie, maar waarom juist deze 2 kleuren?

Goede basics

Ze zeggen vaak dat een goede outfit start bij de juist lingerie voor onder de outfit. Mooie lingerie kan heel veel goeds doen voor je. Vaak wordt hiervoor een klassieke zwarte lingerie gekozen. Deze staat goed onder elke outfit en heeft iedere vrouw wel in haar kast. Het is een veilige kleur waar iedereen zich comfortabel bij voelt. 

Ook wordt er veel gekozen voor rood lingerie. Deze kleur staat voor passie, levenskracht en opwinding en is natuurlijk de kleur van de liefde. Als een vrouw rood lingerie draagt voelt ze zich vaak al een stuk meer sexy, aantrekkelijker en zelfverzekerder. Ook blijft rood een kleur waar mannen vaak een voorkeur voor uitspreken. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, soms kun je onder witte kleding beter een rood lingerie setje dragen. Dit zal minder opvallen dan witte lingerie, zeker als je een donkere huidskleur hebt.

Bijgeloof van kleuren

In sommige landen bestaat het bijgeloof dat het dragen van een rood lingerie setje gelukt brengt bij de start van het nieuwe jaar. De kleur rood staat voor romantiek en passie. Als je dus een rood setje op oudejaarsavond zou dragen, zou je in het nieuwe jaar veel geluk in de liefde kunnen verwachten. Dit is bijvoorbeeld in Italië en Spanje een traditie geworden.

Ook andere kleuren hebben zo z’n betekenis of bijgeloof. Zo zou een gele lingerie staat voor welvaart en succes, witte lingerie meer balans brengen in je leven en blauwe lingerie voor een goede gezondheid. 

Goed voelen over onszelf

Voor velen is het ondertussen wel duidelijk, maar we dragen lingerie vooral om ons goed en zelfverzekerd te voelen over onszelf. Zwarte lingerie is het meest populair en gangbaar omdat zwart ook om bekend staat om een slankmakend effect te geven. Rood lingerie doet dit niet, maar roept wel meteen een gevoel van zelfverzekerdheid en aantrekkelijkheid op. Rood trekt de aandacht naar je toe en accentueert je lichaam op de plekken waar je het mooi vindt en laat de kanten die je minder mooi vindt daardoor niet opvallen. Hierdoor zorgt de rode kleur voor de perfecte balans.