Waarom hangt er zo weinig grote maten in de lingeriewinkels?

Kleding kopen is iets wat regelmatig moet gebeuren. Voor de een is kleding kopen een feestje en voor de ander is kleding kopen juist een ware hel. Vooral wanneer je gezegend bent met een grote maat kan het een enorme uitdaging zijn om leuke kleding te scoren. Dit geldt met name voor lingerie. Als je naar een lingeriewinkel gaat dan zal het je opvallen dat het moeilijk is om geschikte grote maten te vinden. Maar waarom is dat zo?

Focus op kleine maten

Helaas is het in onze samenleving zo dat de focus heel erg ligt op kleine maten. De media hebben hier een hele grote rol in. Zolang de meeste modellen nog maatje 34 en 36 hebben zal de commercie hierop inspelen. Eigenlijk is dat super dom want de laatste tientallen jaren worden de vrouwen in Europa steeds forser. 

Natuurlijk is het goed om mensen te stimuleren een gezond lichaamsgewicht te hebben maar in de werkelijkheid is het nu eenmaal zo dat er weinig vrouwen zijn met maatje 36. Het gemiddelde ligt al jarenlang rond de maat 42 en 44. Heb je een maat groter dan 48 dan kan het al heel lastig zijn om leuke lingerie te kopen.

Grote maten winkels

Gelukkig komen er steeds meer winkels speciaal voor de grotere maten. Hier kunnen vrouwen ook prima mooie lingerie kopen in een grote maat. Het nadeel is wel dat veel van deze winkels online zijn en daardoor kun je bijvoorbeeld de lingerie niet passen voordat je het aanschaft. Maar bij de meeste online winkels kun je gekochte spullen prima retourneren als het niet goed past.

Een grote maten winkel biedt dus de gelegenheid om ook leuke lingerie setjes te kopen net als in de reguliere winkels. Helaas is het wel zo dat om de een of andere reden, grote maten lingerie wat duurder is dan de kleinere maten. 

Grote maten in de toekomst

In de toekomst zullen ook de reguliere kleding en lingeriewinkels meer assortiment aan grote maten kleding moeten aanbieden. Dit komt omdat het nu eenmaal zo is dat mensen steeds forser worden. En iedereen heeft recht om leuke kleding te kunnen kopen, of je nu slank bent of wat steviger. Dat zou gewoon niet uit moeten maken. 

Maar online kun je prima slagen voor grote maten. Nog een belangrijke tip, vergelijk de diverse webshops goed qua prijzen want dit kan namelijk enorm verschillen.