Tot welke maat gaan de grote maten bh’s?

Iedere vrouw heeft ze in haar bezit: bh’s. Soms kan het een hele puzzel zijn om uit te vinden welke bh maat geschikt voor jou is. Ook bij gewichtsveranderingen kan je bh maat veranderen. Een bh maat is immers niet alleen maar opgebouwd uit een cupmaat maar ook uit een omtrek. Bh’s zijn over het algemeen vrij makkelijk verkrijgbaar. Bh’s zijn er in allerlei soorten, maten, kwaliteitsklassen en prijsklassen. Een bh aanschaffen in een kleine maat is een stuk gemakkelijker als op zoek gaan naar een bh grote maten, vooral als dit een hele grote maat betreft.

Hoe kom ik aan een goed passende bh die bij mij past?

Als je op zoek gaat naar een bh probeer dan zo nauwkeurig mogelijk te weten wat een goed passende maat voor je kan zijn. Verder is het belangrijk te bepalen of jij je bh in een goed bekend staande lingeriezaak gaat aanschaffen, voordeel ervan is dat je hem direct kunt passen, of dat je online je zoektocht start. Wanneer het om een bh grote maten gaat, en dan met name een hele grote maat, blijkt de zoektocht een stuk ingewikkelder.

Zijn er dan helemaal geen grote maten bh’s

Er zijn zeker wel grote maten bh’s, het is alleen wel zo dat alleen de redelijk vaak voorkomende grote maten makkelijker te verkrijgen zijn dan de minder vaak voorkomende. De uitzonderingen op de regel zijn zowiezo veroordeeld tot een wat duurdere lingeriespeciaalzaak en dan kan het vooralsnog gebeuren dat de gevraagde maat niet verkrijgbaar is. Een oplossing kan zijn is een bh laten maken door een kleermaker. Nadeel daarvan is dat dat best prijzig kan zijn, voordeel is dat je de bh aan al je persoonlijke wensen kunt laten voldoen.

Vanaf welke maat kan mijn bh maat een uitzondering zijn?

De cupmaten die goed verkrijgbaar zijn, zijn de cupmaten A tot H, de gespecialiseerde lingeriewinkel heeft meestal nog enkele maten meer verkrijgbaar en biedt de maten A tot K aan. Het is helaas wel het geval dat in de grootste maten, ook al zijn ze wel verkrijgbaar, niet heel veel keuze is. Het is meestal zo dat de bh grote maten een standaard kleur hebben (meestal zwart of wit) en meestal van een vrij standaard stof gemaakt zijn, zonder enige vorm van kant, of andere extra’s waar je als vrouw wel behoefte aan kan hebben.