Onze oma gebruikte ze al, de kousenophouders!

Kousenophouders zijn al enkele jaren oud. Het werd namelijk vroeger al gebruikt om te voorkomen dat je kousen zouden afzakken. Met de jaren mee is het steeds populairder geworden onder de Nederlanders. Nu denk je waarschijnlijk huh gebruikte mijn oma vroeger ook al kousenophouders? Het antwoord hierop is heel simpel ja.

Wat bedoelt men met kousenophouders?

Kousenophouders worden tegenwoordig jarretelle genoemd. De jarretelle is een lingerie onderdeel van het damesondergoed. Het helpt het afzakken van kousen te voorkomen. Maar hoe bevestig je dat aan elkaar de kousenophouders dames?

Kousenophouders bevestigen

De kousenophouders dames ook wel jarretelle genoemd wordt altijd aan een jarretel gordel bevestigd. Dat zit meestal om je middel of het wordt aan een korset bevestigd. Hierdoor wordt de verbinding van de jarretel gordel of het corset naar de kous bevestigd. Hoeveel jarretelle je gedraagt hangt van jezelf af. Normaal draag je er drie per been of kous, maar het kan wel eens voorkomen dat er ook mensen twee of vier jarretels dragen.

Geschiedenis van de kousenophouders

In de twintigste eeuw werden de jarretelle stukken minder gedragen. Door de invloed van de ideeën over de vrouwenbevrijding werd het erg in verband getrokken met een stereotiep vrouwbeeld. Hierdoor heeft de jarretel plaats kunnen maken voor de eenvoudige panty en kous met het zelf ophoudende of kousenband die elastisch is. De jarretelles horen zeker als een decoratieve lingerie gedragen te worden. Het einde van de twintigste e begin van de eenentwintigste eeuw kwamen de kousenophouders weer terug. Doordat Madonna ze inzette als een symbool om een zelfbewust van sexy vrouwelijk gedrag te promoten, en daarnaast gaf Marlies Dekkers de jarretelle een mooie prominente plaats in haar lingerie-ontwerp.

Satisfyer Pro 2 Next Generation

De jarretelles van nu

Als je jarretelles zegt dan kunnen er verschillende gedachten door je hoofd heen gaan. De een zal gelijk aan geil of kinkt denken en de ander vindt het juist functioneel. Je ziet het steeds vaker dat de jarretelle gecombineerd wordt met de nylonkousen. Omdat er vele soorten jarretelles gedragen worden met verschillende gordels en korsetten. De jarretelle worden niet alleen maar van nylon of polyester gemaakt. Tegenwoordig zie je ook vaak de jarretelles in lak, leer en rubber. Kousenophouders dames zijn niet meer weg te denken. Want een jarretelle maakt de vrouw sexy. Maar ook door het dragen van jarretelle geeft het de vrouw een sexy gevoel. Hierdoor zal de vrouw ook meer zelfvertrouwen krijgen.