Wanneer kun je beter geen string dragen en kiezen voor een slip

Ben jij iemand die regelmatig een string draagt? Dan wil je dit misschien toch echt even lezen. Wist jij bijvoorbeeld dat het voor je vagina niet altijd even gezond is om een string te dragen? Als je namelijk de hele dag beweegt, dan zou die strakke stof vrij gemakkelijk tussen je billen en vagina kunnen gaan zitten. Als de stof nu een bacterie meedraagt, zou je daar een infectie van kunnen krijgen. Als je string overigens te groot is, wordt dat risico alleen maar groter. Daarom is het verstandig om op bepaalde momenten beter voor je gezondheid te kiezen en ander ondergoed te dragen.

Katoenen ondergoed 
Synthetische stof is een stof die vocht vasthoudt en daarom kan je beter ondergoed van katoen dragen. Katoen laat namelijk lucht door en daardoor kan je huid ademen en daarmee blijft de zuurgraad van je vagina gezond waardoor de kans klein is op infecties.

Als je sportkleding draagt. 
Een hardlooplegging of yoga broek is een vrij strakke en gesloten soort broek, die de luchtcirculatie kan verstoren. Vochtige en strakke kleding geeft echter een groter risico en kan de groei van de gezonde bacteriën van je vagina verstoren. Neem dus schoon ondergoed mee, zodat je je gelijk om kan kleden en lekker fris blijft na je work-out.

Waarom je geen string moet dragen onder een (te) kort rokje
Wanneer je een rokje draagt die erg kort is, dan loop je kans om met je blote billen overal op te gaan zitten. Dat zou betekenen dat je met je blote kont op alle bacteriën zit en die kunnen in je vagina terecht komen. 

Als je gevoelig bent voor infecties
Als jij het geluk hebt en een exclusieve relatie hebt met al jouw stringetjes en ook nog eens nooit een infectie hebt gehad, dan heb je waarschijnlijk een geweldig immuunsysteem. Ben jij echter iemand die regelmatig last heeft van blaasontstekingen of schimmelinfecties, dan kan je waarschijnlijk beter je stringetjes inruilen voor een ander soort ondergoed.

Zwanger én gevoelig voor infecties
Als je zwanger bent, dan wordt je immuunsysteem zwakker dan normaal en dat kan er voor zorgen dat je gevoeliger bent voor vaginale infecties. Pas daar heel goed mee op, want dat kan ook effect hebben op je zwangerschap. Het is daarom ook af te raden om een string te dragen tijdens je zwangerschap.

Je doucht te weinig
Sommige onder ons hebben bijvoorbeeld een drukke baan, waardoor je er soms niet aan toe komt om dagelijks te douchen. Dagelijks een simpele wasbeurt met water kan echter al voldoende zijn om ervoor te zorgen dat je minder kans hebt op infecties. Doe je dat niet, dan is een string dragen zeer zeker af te raden.

Gebruik van maandverband
Deze zijn er tegenwoordig ook voor het dragen van een string, maar zijn wel een perfecte broedplaats voor bacteriën, zeker als je het maandverband niet regelmatig verschoont en iedere verandering in je hoeveelheid goede bacteriën, kan een slechte invloed hebben voor je vagina en je blaas.