Waar let je op bij de aankoop van jarretelkousen

Door jarretels te dragen zie je er supervrouwelijk uit. Wel is het zo dat wanneer je nooit eerder jarretels gedragen hebt, het lastig kan zijn om ze op de juiste manier te dragen. Hoe draag je de jarretelgordel en op welke manier moet je de kousen hieraan bevestigen?

De juiste kousen

Als je op zoek gaat naar een jarretelkousen aanbieding zijn er een paar zaken waar je op moet letten als je kousen gaat kopen die je aan een jarretel wilt bevestigen. Ten eerste is het belangrijk dat deze kousen een kanten rand hebben.

Pas op dat je tijdens de jarretelkousen aanbieding geen kousen koopt die voorzien zijn van een plakrand. Dit worden ook wel hold ups of stay ups genoemd. Omdat in deze kousen een dikke plastic rand verwerkt is kan je deze niet goed aan de bandjes van de jarretel bevestigen.

Tijdens je zoektocht naar jarretelkousen aanbieding zal je zien dat deze kousen er in diverse varianten zijn. Er zijn gladde nylon kousen maar ook kousen die van kant gemaakt zijn, kousen met een naad en kousen met een visgraatpatroon.

Ook de lengte van de kousen kan soms heel erg verschillen. Heb je lange benen dan is het wel zo prettig dat de kousen lang genoeg zijn. Het ziet er namelijk niet uit dat je kousen net boven je knieën komen als je ze aanhebt.

Hoe draag je jarretelkousen?

Is het de eerste keer dat je jarretelkousen gaat dragen, dan kan het een drama zijn om dit op de juiste manier te doen. Zeker wanneer het gaat over het bevestigen van de jarretel aan de kousen. Let op, het is belangrijk om de jarretel over je ondergoed heen te dragen.

Trek eerst de kousen voorzichtig aan en ga vervolgens op een stoel zitten. Op deze manier zullen de kousen op de goede hoogte zitten als je opstaat. Aan het eind van de bandjes zitten de jarretel clips. Doe deze eerst open en bevestig vervolgens eerst de voorste bandjes.

Wanneer je dit hebt gedaan bevestig je pas de achterste bandjes aan de kousen. Tijdens het vastmaken van de kousen pak je het bovenste randje van de kous en plaats dit met het bolletje aan de binnenkant tussen de clip van de jarretel.

Nu trek je te haakje naar beneden en schuif je voorzichtig het haakje in het smallere deel. Zorg dat het bolletje met de stof heel goed in het haakje vast zit.