Trucjes voor je bh problemen

Hoe vind je nu een bh die goed aan voelt en ook nog eens lekker zit. Het is niet de bedoeling dat een bh je pijn doet bij het dragen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Bh-bandjes die altijd omlaag glijden

Waarschijnlijk draag jij je bh al een lange tijd, hierdoor raken de bandjes hun elastiek kwijt. Tijd voor een nieuwe bh. Wanneer je aflopende of hele smalle schouders hebt dan kun je kiezen voor een bh waarbij de bandjes dichter bij elkaar staan. Men noemt dit ook wel no-slip schouderbandjes. Heb je hiermee te maken dan kun je beter niet voor een balconette bh kiezen, want deze bandjes staan wel ver uit elkaar.

De schouder bandjes snijden in de schouders

In de meeste gevallen staan de schouderbandjes dan te kort afgesteld. Bij de juiste afstelling van de schouderbandjes kan er nog één vinger gemakkelijk tussen het bandje en de schouder. Wist je dat tachtig procent van de ondersteuning komt vanuit de band om je lichaam?

Mijn bh glijdt omhoog bij het strekken van de armen

Als je bh omhoog glijdt tijdens het strekken van de armen wil dit zeggen dat je een bh draagt met een te grote omtrek. Wanneer je een juiste bh gekocht hebt en het gewicht onveranderd is dan kan het zijn dat je bh is uitgerekt na verloop van tijd.

De bh snijdt in je rug

Je draagt een te kleine bh als je bh snijdt of striemen geeft op je rug. Je kunt kiezen voor een maat groter, maar als het meer huidplooien geeft dan kun je kiezen voor een bh die een bredere rug heeft.

De bh klemt onder de borsten

Ook hier heb je te maken met een te kleine pasvorm. Ga voor een bh die de juiste pasvorm heeft.

Je voelt de beugels klemmen tegen het borstbeen

In de meeste gevallen draag je dan de verkeerde cup-maat. Maar het kan ook zijn dat je bh te strak rondom je lichaam zit. Een beugel mag namelijk niet klemmen. Je kunt ook kiezen voor een ander model waarbij de beugels een andere hoek hebben, zodat deze beter zal aansluiten.

De beugel klemt aan de zijkant van de borst

Je draagt een te kleine cup, maar het kan ook zo zijn dat je borsten een bredere basis nodig zijn. Je kunt kiezen voor een maat groter of een minimizer proberen. Deze hebben brede en ondiepe cups.

De bh sluit niet aan op de borsten, maar ligt erboven

De omtrek van de bh is dan waarschijnlijk niet goed, maar de cup kan ook niet diep genoeg zijn. De beugels van de bh moeten mooi aan sluiten op je lichaam.

De bh sluit niet mooi aan, de ene kant is hoger dan de ander

Heb jij je bh-bandjes gelijkwaardig afgesteld en zie je nog steeds verschillen? Als je hiermee te maken hebt dan heb je waarschijnlijk een verschil in het volume van de borst. Dit komt bij heel veel vrouwen voor. De kleine borst zal de cup dan minder goed vullen. Je zou gebruik kunnen maken van een kussentje om het verschil op te vullen.