Slaap je nu wel of niet met een BH aan en waarom?

Het is een discussie die vele jonge meiden voeren: moet je nu wel of niet een BH dragen als je slaapt? Ook volwassen vrouwen weten vaak niet wat het antwoord op deze vraag eigenlijk is. Er gaan allerlei mythes rond over het slapen met BH. Zo zeggen sommigen dat slapen met een BH voorkomt dat je borsten gaan hangen. Anderen zeggen dat je niet moet slapen met een BH omdat dit ongezond is. Beide feiten zijn niet waar. Maar wat is dan wel de waarheid?

Kies voor comfort

Waarom slapen sommige mensen met een BH en anderen zonder? Het belangrijkste aspect dat verbonden is aan het antwoord op deze vraag is comfort. Vind je het comfortabel om zonder BH te slapen? Ga er dan voor! Slaap je liever met een BH aan? Dan is dat ook goed. Wanneer je ervoor kiest om te slapen met een BH aan dan is het belangrijk dat je ervoor kiest om een BH te dragen die zacht is, naadloos en met je meebeweegt. Het is belangrijk dat de BH niet te strak zit tijdens het slapen omdat je anders last kan krijgen van huidirritatie, ademhalingsproblemen of brandend maagzuur. 

Mythe: slapen met een BH voorkomt dat je borsten gaan hangen

De meest voorkomende reden dat vrouwen met een BH slapen is dat zij denken dat het voorkomt dat de borsten gaan hangen. Echter, dit is niet waar. De zwaartekracht is de reden dat je borsten gaan hangen over tijd. Als je slaapt heeft je borstweefsel geen last van de zwaartekracht. Het dragen van een BH is dus niet nodig om te voorkomen dat je borsten gaan hangen. Dr. Mysore, Medical Director bij One Medical Group, adviseert daarom dat jij je borsten vrij laat op het moment dat je gaat slapen. Dit kun je doen door een licht ondersteunende BH of bralette te dragen, of door helemaal geen BH te dragen. 

Feit: de slaap BH

Vind jij het erg oncomfortabel om zonder BH te slapen? Dan is een slaap BH wellicht wat voor jou! Dit type BH is speciaal ontworpen om te slapen. De BH is comfortabel en biedt toch enigszins ondersteuning. Vooral voor zwangere vrouwen of vrouwen met grote borsten kan dit type BH een oplossing bieden in de nacht. Een slaap BH biedt comfort, is draadloos en heeft geen pads om zo mogelijke gezondheidsrisico’s te beperken. 

Echter, het dragen van een slaap BH heeft ook een aantal nadelen. Ondanks dat de BH ontworpen is om te dragen tijdens het slapen is het toch belangrijk dat jij je bewust bent van deze nadelen. Als eerste is het belangrijk dat je goed op je huid let. Immers, een te strakke slaap BH kan alsnog huidirritaties of infecties verzorgen. Daarnaast kan het slapen met een te strakke BH ook de ademhaling en bloeddoorstroming beperken. Als je ervoor kiest om een slaap BH te dragen, zorg er dan voor dat deze goed past en laat hem af en toe een nachtje naast bed liggen om je huid te laten ademen.