Jarretels, hoe werkt dat en waarom iedereen die wil hebben!

Er zijn vele gedachtes bij het woord jarretels. De één denk gelijk geil, de ander denkt kinky en de ander weer functioneel. Tegenwoordig wordt de jarretel in combinatie met nylonkousen, toch voornamelijk als pikant en sexy gezien. Een jarretel is een onderdeel van damesondergoed, om het afzakken van kousen te voorkomen. Om je middel wordt een jarretelgordel met jarretels gedragen, die vervolgens weer aan de kousen worden bevestigd, zodat de kousen niet afzakken.

Jarretels bestaan al heel lang. In de Alemannen zijn bijvoorbeeld vrouwengraven uit de 4e tot 7e eeuw gevonden, waar clips werden gebruikt ter bevestiging van beenbedekking. In de achttiende eeuw werd er een machine uitgevonden die dunnere kousen kon maken, maar de grote doorbraak kwam pas in 1935, toen de uitvinding van nylon werd gedaan. Tegenwoordig is de nylonkous niet meer weg te denken en is in ontelbare kleuren en designs te verkrijgen. Deze nylonkousen kunnen omhooggehouden worden door een jarretel, waarmee een vrouw heer mooie benen kan aankleden. Marlène Dietrich heeft ooit gezegd, `Wie mooie benen wil hebben, moet ze door de blikken van mannen laten masseren. `

Het ontstaan van jarretels

Vroeger werden de dameskousen van katoen, wol of zijde gemaakt en waren bedoeld om warmte aan je benen te geven. Ondanks de enige elasticiteit van de stof, zal je begrijpen dat deze kousen niet altijd op zijn plaats bleef zitten. Daarom werd er een knopengordel ontwikkeld, waarmee je de kousen omhoog kon houden en daarmee was de jarretel geboren.

De jarretels in de praktijk

Een jarretel wordt vaak gezien als de gordel met bandjes, maar jarretels zijn eigenlijk alleen de elastische bandjes. Die kunnen op hun beurt weer aan een jarretelgordel, of korset vastzitten. Ben je van plan om jarretels als dagelijkse kleding te gaan dragen, koop dan kwaliteit. De slaapkamer kwaliteit blijft natuurlijk leuk voor in de slaapkamer, maar je wil niet dat midden op de dag tijdens een vergadering je jarretels kapotgaan. Een goede kwaliteit jarretelgordel met minstens zes verstelbare jarretels is aan te raden.

Het is ook aan te raden om een extra paar kousen meet te nemen, want een slimme meid is goed voorbereid. De vraag die veel gesteld wordt is, wat doe ik met mijn slip, erover of eronder. Het beste is om deze over je jarretels te dragen. Als je hem onder je jarretels zou dragen, heb je iedere keer een hele klus om alles los te maken, wanneer je naar het toilet moet. Als je altijd een panty aan hebt gehad en je stapt over op jarretels, dan zal je in het begin het idee hebben dat je iets bent vergeten aan te doen. In het begin zal je waarschijnlijk ook het gevoel hebben, dat iedereen kan zien dat je jarretels draagt Dat hoeft zeker niet het geval te zijn, want een kwalitatief goede jarretelgordel zie je niet zitten en kleed mooi af.

De jarretels van nu

Vandaag de dag zijn er veel soorten jarretels die aan verschillende gordels en korsetten gebruikt worden. Ze zijn niet alleen van nylon, of polyester. In de pikantere sferen wordt de jarretel niet meer alleen functioneel gebruikt. Jarretels met gordel of korset zijn er tegenwoordig in verschrikkelijk veel soorten. Lak, leer en rubber jarretels is in die sferen niet meer weg te denken. Er is hoe dan ook één conclusie, jarretels maken een vrouw sexy en door het dragen van jarretels, voelt een vrouw zich ook sexy.