Het verschil tussen panty’s, stockings, stay-ups en jarretels!

Je haat het of je houdt ervan, beenmode. Er zijn vrouwen die niets liever willen dan hun benen mooi uit te laten komen en er zijn vrouwen die nooit beenmode dragen omdat ze het gewoonweg verschrikkelijk vinden en niet lekker vinden zitten. Ook al is het hartje winter, dan nog liever met blote benen. Vreemd eigenlijk want hoe dun de stof ook is, het zorgt wel degelijk voor warmte om je benen. Zoals gezegd dragen veel vrouwen geen beenmode, omdat het niet lekker zit. Helaas is het niet bij elke vrouw bekend dat je veel keus hebt in beenmode en dat het niet alleen de panty is. Er is wat dat betreft veel te verkrijgen, zoals panty’s, stockings, hold-ups en jarretels en daarmee is er ook voor jou wel iets dat bij je past. Het is erg jammer dat leveranciers, verkopers en zelfs fabrikanten hun producten verschillende benaming geven, terwijl het om hetzelfde product gaat. Het kan daardoor wel eens onhandig zijn om de juiste beenmode te kiezen. Misschien kunnen wij je helpen om een keus te maken als we het verschil uitleggen in deze beenmode.

Panty’s

Het woord is afkomstig van het Engelse woord pantyhose, oftewel pantybroek. Een panty is daarmee beenmode en broekje in één. Een panty ziet er ongeveer hetzelfde uit als een maillot, maar is gemaakt van een nylon stof. In 1967 kwam deze panty op de markt en heeft sinds die tijd de jarretels met kousen verdrongen, maar gelukkig is de jarretel niet vergeten. Panty’s zijn in verschillende diktes te krijgen. Deze dikte wordt aangegeven in “denier”. Hoe hoger de denier, des te dikker de draad is die gebruikt is bij het maken van de panty. Zo is er voor ieder jaargetijde wel een panty die comfortabel zit

Stockings

Het is eigenlijk een panty zonder broekje. Twee lange kousen, die tot ver boven je knie uitkomen. Ze zijn niet extreem elastisch waardoor ze vanzelf blijven zitten, maar deze stockings worden omhooggehouden door middel van jarretels. Het dragen van stockings met jarretels heeft niet alleen een sexy uitstraling, maar als vrouw voel jij je ook erg sexy.

Jarretels

Deze jarretels zitten vast aan een jarretelgordel of korset en draag je over je ondergoed. Dit wordt gedragen in combinatie met stockings, die door de jarretels omhoog worden gehouden. Het voordeel van het dragen van jarretels met stockings, is dat je niet afhankelijk bent van een goed passend geheel, zoals een panty. Heb je bijvoorbeeld het probleem dat je heupen voller zijn, dan je benen, dan heb je bij het dragen van panty’s al snel het probleem dat het broekje veel te strak zit, waardoor de tailleband in je heup snijdt, wat vervolgens weer zo’n lelijke bobbel oplevert. Jarretels en stockings koop je los van elkaar en zullen dus altijd perfect passen.

Stay-ups

Dit is in principe eenzelfde soort beenmode als de stockings, dus ook een panty zonder broekje. Deze stay-ups zijn zelf ophoudende nylonkousen, die zijn voorzien van een siliconen rand, waardoor ze aan je been blijven plakken. Het grote voordeel van stay-ups, is dat je een goed passende stay-up overal onder kan dragen, zonder dat het zichtbaar is