8 tips om je kousen mooi te houden

Wij hebben 8 tips voor je opgeschreven om je kousen mooi te houden. We kennen het allemaal, een ladder in je panty dat begint met een gaatje. Je denkt dat de kousen nog wel een dagje mee gaan maar voor je op het kantoor arriveert is het gaatje een gigantische ladder geworden.

Soorten kousen

Panty’s, kniekousen, hoge kousen of draag je liever een panty bodystocking? Een panty bodystock is een panty die je als een jumpsuit onder je kleding draagt. Een bodypanty sluit mooi aan je lichaam. Het voelt wat gemakkelijker dan een reguliere panty met de kans dat je die de hele dag moet optrekken. Neem deze keuzes in overweging voor je nieuwe kousen gaat kopen.

Kousen in de juiste maat

Koop je panty’s het liefst een maatje groter dan je gedragen maat. Koop je de panty’s iets te klein? Dan vergroot de kans op ladders doordat je regelmatig aan je panty moet trekken. En wist je dat panty’s in one size meer rek zit en dus de kans op ladders verkleint?

Nagellak bij de hand

Stop altijd een doorzichtige nagellak in je tas. Heb je een ladder in je panty? Lak hem dan snel aan de boven – en onderkant, je hebt maar een klein beetje nodig. De nagellak hardt uit waardoor je kousen niet verder kapot kunnen gaan.

Setje reserve kousen

Oké, deze tip had je ook zelf kunnen bedenken maar steek altijd een setje reserve kousen in je tas. Misschien wel handig om voor een neutrale kleur reserve te gaan want je weet natuurlijk van tevoren nooit wat je aandoet. 

Vries je nieuwe kousen in

Wat een gekke tip! Klopt, deze tip helpt niet alleen om de duur van je kousen te verlengen maar ook de vorm en kleur te behouden. Doe het als volgt:

  • Was je kousen uit met wasverzachter in een lingerie waszakje
  • Gebruik een zo laag mogelijk toerental
  • Stop de natte kousen in een diepvrieszakje
  • Leg de kousen 24 uur in de diepvries
  • Hang de kousen op om te drogen. Niet in de droger, dit verkort de levensduur van je kousen

De juiste persoonlijke verzorging

Knip en vijl regelmatig je nagels. Lange scherpe nagels vergroten de kans op ladders. Dit geldt niet alleen voor je teennagels maar ook voor de nagels op je handen. Gelijk een goede reden om je eens lekker te laten verwennen bij een pedicure en manicure.

Kousen aantrekken

Wist je dat er op de markt handschoenen te koop zijn speciaal gemaakt om kousen aan te trekken? Of een wat goedkopere tip, maak je handen vochtig bij het aandoen van kousen. Zo rol je de kousen makkelijk op naar boven en is de kans dat je ladders trekt kleiner. 

Minder stof, minder kans op ladders

Draag hoge kousen met jarretels of een bodypanty zonder kruis. Zo heb je minder stof waar je aan hoeft te trekken bij het aandoen. Bijkomend voordeel is dat je het gevoel hebt alsof je sexy lingerie draagt. Of je nou naar het kantoor gaat of naar een feestje, jouw dag begint vol zelfvertrouwen.