5 tips om je bh mooi te houden

Een favoriete bh hebben we allemaal wel. Soms dragen we die jaren achter elkaar omdat hij zo lekker zit. Wist je dat een bh maar een levensduur heeft van zo’n 8 maanden gemiddeld? Daarom geven wij je nu 5 tips hoe jij je favoriete bh zo lang mogelijk mooi kunt houden. 

De beste manier om je favoriete bh te wassen en hoe vaak

Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken om je bh zo lang mogelijk mooi te houden. Zo kan je hem het beste met de hand wassen. Zeker wanneer je bh uit meerdere kleuren bestaat is dit een slimme zet om te doen. Laat je bh niet te lang in het water staan maar spoel hem met koud water uit en laat hem dan rustig op een handdoek drogen. 

Heb je daar geen tijd voor dan kan het in de wasmachine maar gebruik hiervoor dan een waszakje. Dit is zeker met een bh die gemaakt is van kant erg slim om te doen. Zorg er ook voor dat je bij voorkeur een fijn wasmiddel neemt en je de temperatuur niet te hoog hebt staan. 30 Graden is wel het maximale. Doe de bh ook niet in de droger.

Het behoud van kleuren is belangrijk maar hoe doe je dat?

Heb je een bh met felle kleuren en wil je graag de kleur behouden? Leg het dan eerst in een bakje waarin je azijn en water hebt gedaan. Azijn zorgt ervoor dat de stof de kleur vasthoud. Was donkere en rode artikelen apart van elkaar. Een lichtkleurige bh? Gebruik dan geen wasmiddel voor witte was, dit bevat namelijk bleekmiddelen en kan de kleur van je favoriete bh aantasten. 

Te vaak achter elkaar dragen is niet goed!

Een bh twee dagen achter elkaar dragen is niet aan te raden. Niet vanwege de hygiëne maar voor het elastiek wat in de bh zit. Laat er een dagje tussen zitten dan kan het elastiek weer terugkomen in vorm. Is er geen andere optie dan hem 2 dagen achter elkaar dragen dan is er een trucje voor. Je kunt hem de avond van tevoren even in koud water leggen. Het elastiek wat in de bh zit dat schrikt dan en herstelt zich. 

Je bh opvouwen? Een no go!

Je bh opvouwen dat kun je beter niet doen. Zeker niet wanneer je een bh hebt waarvan de cups zijn voorgevormd. Het is dan beter om je bh’s achter elkaar in een la te doen zodat de vorm van de cups behouden blijft. 

Blijf niet te lang op dezelfde bh hangen

Is het elastiek van je bh uitgerekt? Dan geeft hij niet voldoende steun meer. Wanneer je er dus achter komt dat die ene bh jouw favoriete bh is, koop er dan een tweede van, zo kun je fijn afwisselen. Zorg er ook voor dat je de goede bh maat hebt. Je cupmaat kan namelijk veranderen. Het beste kun je dit in de winkel op laten meten maar er is ook een online tool die je kan helpen met de goede maat te bepalen.